Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok yapıda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın kapısı ivedili çıkış için kullanılacaksa o zaman zaruri koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz olduklarını mazbut kontroller ile denetlemek ve izlemek bileğerlidir.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using metal materials and kişi withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bağırsakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya saik vermemesi karınin kapatılmalıdır.

Bapnın güzel duyu yangın kapısı bünyesı ve rağbet edilen aksesuarların kullanmaı pahaı duraksız olarak etkilemektedir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

ölçünlü bir evgin çıkış kapısı çoklukla 2000 TL ile 4000 TL beyninde mütebeddil bir fiyata sahip olmaktadır. Fakat, bapnın yangına dayanıklılığı, gereç kalitesi, boyutu ve diğer özellikleri kabilinden faktörler hediyeı etkisinde bırakır.

Hassaten geniş bayi ağına malik firmamız montaj ve hizmet anlayışlemleri esnasında kullanıcılara ağır kolay sağlamaktadır. Bu durumda intihap esnasında kıymetli bir kriter olarak gösterilebilir.

Yangın kapısının (acil çıkış kapkaloriın) baz amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir merhametsizndaki tütün, yangın, gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu olumsuz koşulların öbür katlara intikalini dikilmek veya muhtemel olduğu denli geciktirmektir.

Yangın Bapsı bel kemiği amacı insanların dokunca gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha yufka malzeme kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir ölçün olmadığı sinein sac lakırtıınlığı 1.0 mm yahut elan yağsız kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını başka ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara icat etmek mümkündür. Evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Report this wiki page